Grilované kuracie prsia so špargľou a cherry paradajkami na bylinkovom masle
2 kusy kuracie prsia
10 kusov špargľa
8 kusov cherry paradajky
1 kus cibuľa
1 väčšia hrst bazalka
2 lyžice balsamikový ocot
3 lyžice maslo
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
2 strúčiky cesnak
1 kus citrón
V miske zmiešajte citrónovú šťavu, nasekaný cesnak, soľ, čierne korenie a 1 lyžicu olivového oleja. Kuracie prsia nakrájajte na plátky a vložte do marinády. Nechajte odpočívať v chladničke po dobu 30 minút.
Očistite špargľu a cherry paradajky. Cibuľu nakrájajte na tenké krúžky. Bazalku nasekajte na jemné kúsky.
Rozohrejte grilovaciu panvicu. Položte kuracie pŕsia a zeleninu na panvicu a grilujte z oboch strán dozlatista. Po upečení odložte na tanier a nechajte odpočinúť.
Rozpustite maslo v panvici, pridajte nasekanú bazalku a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
Na tanieri rozložte grilované kuracie pŕsia a zeleninu. Polejte ich bylinkovým maslom a pokvapkajte balsamikovým octom. Podávajte teplé a posypané čerstvou bazalkou.
Ak chcete ešte viac obohatiť chuť jedla, môžete pridať do marinády kuracích pŕs trochu cesnaku a citrónovej šťavy.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
446
17g
45g
22g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.