Grilované kuracie prsia s zemiakovým pyré a syrovou omáčkou
2 ks zemiaky
1 kus kuracie prsia
50 ml smotana na varenie
1 ks vajcia
50 g syr
1 vetvička bazalka
2 lyžice olivový olej
1 strúčik cesnak
1 lyžička šťava z citróna
podľa chuti čierny korenie
Kuracie prsia osušte kuchynským papierom a nakrájajte na tenké plátky. Jemne osolte a okorenite podľa chuti.
Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte kuracie prsia z oboch strán do zlatista. Odložte na tanier a nechajte odpočívať.
Zemiaky uvarte vo vriacej osolenej vode do mäkka. Ošúpte a rozmixujte na hladkú kašu. Pridajte smotanu na varenie a premiešajte.
V miske zmiešajte nastrúhaný syr, pretlačený cesnak, šťavu z citróna a jemne nasekanú bazalku. Dochutite čiernym korením.
Grilované kuracie prsia podávajte s zemiakovým pyré a polejte syrovou omáčkou. Podávajte okamžite a môžete ozdobiť ďalšou čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!
Skúste pridať do syrovej omáčky trochu čerstvej bazalky alebo petržlenovej vňate pre ešte intenzívnejšiu chuť. Alternatívne môžete použiť iné druhy syra ako gorgonzolu alebo parmezán.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
500
35g
45g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.