Grécka šalátová misa s kuracím mäsom
150g kuracie prsia
2 ks paradajky
50g feta syr
10 ks olivy
2 hrste šalátová zmes
1/4 ks červená cibuľa
2 lyžice šalátový dresing
5 listov šalviové listy
štipka čierny korenie
Kuracie prsia nakrájajte na menšie kúsky a osolte, okorente čiernym korením. Opečte na panvici so šalviovými listami dozlatista, asi 5 minút.
Paradajky nakrájajte na štvorce, fetu nakrájajte na kocky, olivy nasekajte na plátky, cibuľu nakrájajte na tenké krúžky.
Do misy vložte šalátovú zmes, pridajte paradajky, fetu, olivy, cibuľu a opečené kuracie mäso. Zalejte šalátovým dresingom a premiešajte.
Podávajte šalátovú misu s kuracím mäsom okamžite, môžete ozdobiť ďalšími olivami a kúskami fety. Podávajte ľahko osolené a okorené podľa chuti.
Ak chcete zjemniť chuť misy, môžete pridať trochu citrónovej šťavy do šalátového dresingu. Pre vegetariánsku verziu receptu môžete nahradiť kuracie mäso pečenými paprikami alebo tofu.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
303
12g
30g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.