Cviklový rizoto s cottage syrom
1 väčšia cvikla
100g cottage syr
100g arborio ryža
50ml biele víno
1 ks cibuľa
1 ks červená paprika
1 lyžička bulharský korenie
2 lyžice maslo
na dochutenie mäta
Cviklu očistite, ošúpte a nastrúhajte na jemné kúsky. Cibuľu a červenú papriku nakrájajte na drobné kocky.
Na panvici rozohrejte maslo a orestujte cibuľu a červenú papriku. Pridajte nastrúhanú cviklu a nechajte dusiť asi 5 minút.
Pridajte Arborio ryžu a nechajte ju orestovať spolu so zeleninou. Zalejte biele víno a nechajte ho vypariť.
Postupne prilievajte vývar, za stáleho miešania varte rizoto do mäkka. Na záver vmiešajte cottage syr a bulharský korenie.
Hotové rizoto posypte nadrobno nasekanou mätou a podávajte teplé. Skvelo chutí aj s čerstvým chlebom.
Ak chcete jedlo ešte viac okoreniť, pridajte do rizota jemne nasekanú petržlenovú vňať a na záver môžete posypať strúhaným parmezánom.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
380
65g
12g
8g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.