Lokapetit

Cuketovo-paradajkový bravčový guláš

12 ingredencií

60 minút

375 kcal

Popis jedla
Cuketovo-paradajkový bravčový guláš je lahodné jedlo plné chutí a aróm, ktoré spoja lahodné mäso bravčového mäsa s osviežujúcou chuťou paradajok a cukety. Tento jedinečný guláš je ideálny na obed a určite poteší vaše chuťové poháriky.
Ingrediencie

200g mleté bravčové

2 kusy paradajky

30g parmezán

1 kus cuketa

1 kus cibuľa

2 kusy zemiaky

1 lyžička paprika

1 vetvička rozmarín

200ml hovädzí vývar

2 lyžice olivový olej

podľa chuti soľ

podľa chuti čierne korenie


Postup prípravy

Cibuľu a cuketu nakrájajte na jemné kocky. Paradajky očistite a nakrájajte na malé kúsky. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kocky. Rozmarín jemne nasekajte.

2. Príprava mäsa

Na panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja na strednom ohni. Keď je olej dostatočne rozohriaty (pozor, aby nebol príliš horúci a nezačal fajčiť), pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju dozlatista. Potom pridajte 200g mletého bravčového mäsa a za občasného miešania orestujte mäso, kým sa úplne nezrazí a nezmení farbu na hnedú. Tento proces by mal trvať približne 8-10 minút, ale dôležité je sledovať vizuálny signál, nie iba čas. Na konci dochuťte mäso soľou, čiernym korením a 1 lyžičkou papriky podľa chuti.

3. Pridanie zeleniny

Do panvice s mäsom a orestovanou cibuľou pridajte nakrájanú cuketu, paradajky a zemiaky. Zalejte všetko hovädzím vývarom a nechajte variť na strednom ohni. Dôležité je neustále miešať, aby sa ingrediencie pekne prepojili a neprichádzalo k prichytávaniu na dno panvice. Varte zeleninu s mäsom pokrytú asi 20-25 minút, ale sledujte vizuálny signál - zelenina by mala byť mäkká, ale nie rozpadnutá. Ak sa vývar príliš rýchlo redukuje, pridajte trochu viac vody, aby guláš nezahustol príliš veľmi. Po uvarení ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením podľa chuti.

4. Dokončenie jedla a servírovanie

Podávajte guláš posypaný nastrúhaným parmezánom a čerstvým rozmarínom. Podávajte teplé a môžete ho doplniť čerstvým chlebom. Dobrú chuť!

6. Tip na záver

Ak chcete jedlo ešte o niečo obohatiť, môžete pridať do guláša aj ďalšie zeleninu podľa vašich preferencií, ako napríklad mrkvu alebo baklažán. Taktiež môžete dochutiť jedlo čerstvým petržlenom alebo koriandrom.

*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
Nutričné hodnoty*

375

Kalorií

35g

sacharidy

25g

bielkoviny

15g

tuky
*údaje su len orientačné

Úprava receptu

Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.


Najpokročilejší generátor receptov na báze AI

Lokapetit predstavuje inovatívny generátor receptov poháňaný umelou inteligenciou. Jednoducho zadajte svoje preferencie a náš pokročilý algoritmus okamžite vytvorí úplne jedinečný recept práve pre vás.