Čokoládový perník s polevou
1 šálka múka
2 kusy vajce
2 čajové lyžičky perníkové korenie
1/2 šálky olej
1/2 šálky mlieko
1/4 šálky kakao
1/2 šálky cukor
1 čajová lyžička prašok do pečiva
1/4 šálky med
1/4 šálky maslo
100g čokoláda
1 čajová lyžička vanilkový extrakt
Vo veľkej miske zmiešajte múku, perníkové korenie, kakao a prášok do pečiva. V inej miske rozšľahajte vajcia s cukrom, pridajte olej, mlieko, med a vanilkový extrakt. Postupne pridávajte suché zložky a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
Nalejte cesto do vymastenej formy a pečte v predhriatej rúre na 180°C asi 30-35 minút, kým perník nevyleječí a nezhnedne.
Roztopte čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli alebo mikrovlnke. Nalejte polevu na vychladený perník a nechajte stuhnúť.
Čokoládový perník s polevou je najlepší, keď sa podáva vychladený s vanilkovým ľadom alebo šľahačkou. Podávajte ako sladký záver po chutnom obede.
Ak chcete recept ešte obohatiť, môžete pridať do polevy nasekané orechy alebo sušené ovocie pre extra chuťový zážitok.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
489
58g
8g
25g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.