Cícerová polievka s pečenými zemiakmi a cesnakovým olejom
2 ks zemiaky
3 strúčiky cesnak
200 g cícer
1 ks mrkva
1 ks cibuľa
500 ml veganský vývar
3 polievkové lyžice rascový olej
na dochutenie petržlenová vňať
1 čajová lyžička kôporové semiačka
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Zemiaky očistite, nakrájajte na menšie kúsky a vložte ich na plech. Cesnak ošúpte a nechajte strúčiky celé. Pridajte cesnak medzi zemiaky a pečte v rúre na 200°C asi 30 minút, kým zemiaky nezmäknú.
Cícer dôkladne prepláchnite a nechajte odkvapkať. Na panvici si rozohrejte rascový olej a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu a mrkvu. Pridajte cícer a restujte ďalej. Zalejte veganským vývarom a nechajte variť asi 20 minút.
Polievku dochuťte soľou, kôporovými semiačkami a čiernym korením podľa chuti. Podávajte polievku s pečenými zemiakmi a cesnakom. Na záver môžete posypať polievku čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
Na zvýraznenie chuti môžete do polievky pridať trochu citrónovej šťavy alebo čerstvo nasekanú petržlenovú vňať. Pre viac textúry môžete pridať do polievky aj niekoľko nakrájaných zemiakových kociek.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
456
73g
14g
12g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.