Cestoviny s bravčovým ragú a zeleninou
200g mleté bravčové
1 kus mrkva
2 kusy paradajky
100g cestoviny
1 kus cibuľa
1 kus červená paprika
1 polievková lyžica bazalka
2 strúčiky česnak
200ml hovädzí vývar
50ml víno
Mrkvu, cibuľu a červenú papriku nakrájajte na malé kocky. Paradajky nakrájajte na štvorce. Česnak jemne nasekajte.
Na panvici s trochou oleja orestujte mleté bravčové, pridajte nakrájanú cibuľu a česnak. Po zohnutí mäsa pridajte nakrájanú mrkvu a papriku a orestujte spolu.
Pridajte paradajky a nechajte krátko povariť. Zalejte hovädzím vývarom a vinom. Pridajte bazalku a nechajte dusiť na miernom ohni asi 30 minút.
Cestoviny uvaríme al dente podľa návodu na obale. Nezabudnite ich po uvarení scediť.
Cestoviny podávajte na tanieri a na ne nalejte šťavnaté bravčové ragú s zeleninou. Podávajte teplé a môžete posypať čerstvým bazalkou.
Ak chcete jedlo ešte viac obohatiť, môžete pridať do ragú aj ďalšiu zeleninu ako cuketu alebo baklažán. Taktiež môžete dochutiť jedlo čerstvým tymianom alebo rozmarínom.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
458
55g
28g
14g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.