Bryndzové zemiakové placky so slaninou a cheddarským dresingom
50g cheddar syr
2 ks zemiaky
3 plátky slanina
100g bryndza
2 lyžice jogurt
1 vetvička kôpr
2 ks rajčiny
pár kúskov šalátové listy
1. Ošúpeme zemiaky a nastrúhame ich na jemno. Zemiakovú hmotu premiešame s bryndzou a nakrájaným kôprom. Vzniknutú zmes spracujeme do tvaru platiek. Na panvici s trochou oleja ich opečieme z oboch strán dozlatista. Odporúčaný čas tepelnej úpravy je približne 5-7 minút na každej strane, ale sledujte vizuálny znak dozlatista platiek.
Slaninu opečieme na suchej panvici do chrumkava. Potom necháme odkvapkať na kuchynskej papieri a nakrájame na menšie kúsky.
V miske zmiešame nasekaný cheddar s jogurtom. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
Hotové zemiakové placky servírujeme s kúskami slaniny, šalátovými listami a nakrájanými rajčinami. Polejeme cheddarským dresingom a podávame ešte teplé.
Ak máte radi pikantnejšie jedlá, môžete pridať do dresingu trochu čili alebo korenenej papriky. Placky môžete tiež podávať s kyslou smotanou alebo nakladanými uhorkami.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
332
38g
18g
12g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.