Brokolicový šalát s vlašskými orechami a granátovými jadierkami
1 šálka nakrájaná na kúsky brokolica
1/4 šálky nasekané vlašské orechy
1 hrst rukola
1/4 cibule nakrájaná na tenké krúžky červená cibuľa
2 polievkové lyžice olivový olej
šťava z 1/2 citróna citronová šťava
podľa chuti soľ
čerstvo mleté, podľa chuti čierne korenie
1/4 šálky granátové jadierka
V malej mise zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky chute spojili.
Brokolicu očistite a nakrájajte na malé kúsky. Nasekajte vlašské orechy a nakrájajte červenú cibuľu na tenké krúžky. Rukolu umyte a osušte.
V miske zmiešajte brokolicu, rukolu, vlašské orechy, červenú cibuľu a granátové jadierka. Zalejte zmesou zálievky a dôkladne premiešajte.
Podávajte šalát čerstvý, posypaný ďalšími granátovými jadierkami a okorenite čerstvo mletým čiernym korením. Šalát je ideálny ako osviežujúci letný obed alebo ako lahodná príloha k hlavnému jedlu.
Na ešte bohatšiu chuť a kontrast môžete pridať do šalátu aj niekoľko plátkov syra feta. Táto chuťová kombinácia dodá jedlu ďalšiu dimenziu.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
247
20g
8g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.