Bravčové mäso s pikantnou omáčkou zo sójovej a čili omáčky a dusenou cuketou
200g bravčové mäso
1 ks cuketa
100g šampiňóny
50g bambusové výhonky
1 ks šalotka
1 ks červená cibuľa
2 polievkové lyžice sojová omáčka
1 polievková lyžica čili omáčka
1 polievková lyžica med
1 čajová lyžička čierny kôpor
Bravčové mäso nakrájajte na tenké prúžky. Cuketu, šampiňóny, bambusové výhonky, šalotku a červenú cibuľu nakrájajte na plátky.
V miske zmiešajte sojovú omáčku, čili omáčku, med a čierny kôpor. Dôkladne premiešajte, aby sa zlúčili chute.
Na panvici s trochou oleja orestujte nakrájané bravčové mäso na stredne silnom ohni asi 5 - 7 minút, kým sa dobre nerozpraží. Potom pridajte nakrájanú zeleninu (cuketu, šampiňóny, bambusové výhonky, šalotku a červenú cibuľu) a nechajte dusiť na strednom ohni ďalších 10 - 12 minút, občas premiešajte, aby sa zelenina neprichytávala. Dôkladne sledujte tepelnú úpravu mäsa a zeleniny, aby boli mäkké a dobre prepečené, ale nie prehorené.
Pridajte pripravenú pikantnú omáčku k mäsu a zelenine. Premiešajte a nechajte krátko povariť. Dochutte podľa chuti.
Podávajte teplé. Jedlo môžete podávať samostatne alebo s ryžou. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte ešte horúce.
Pre viac exotického zážitku môžete pridať k jedlu aj korenie alebo zelené kari. Skúste experimentovať s rôznymi druhmi zeleniny podľa vašich preferencií.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
355
25g
30g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.