Lokapetit

Baklažánové pesto s grilovanými kuracími prsiami a pečenými paradajkami

9 ingredencií

45 minút

310 kcal

Popis jedla
Jedná sa o lahodné jedlo, kde sa kombinuje chuť grilovaných kuracích pŕs s pestom z baklažánu a čerstvých paradajok. Každá chuť sa krásne dopĺňa a vytvára jedinečný zážitok pre chuťové poháriky.
Ingrediencie

1 hrst rukola

2 ks paradajky

2 polievkové lyžice olivový olej

10 listov čerstvá bazalka

štipka čierne korenie

podľa chuti soľ

1 ks baklažán

1 ks cuketa

1 kus kuracie prsia


Postup prípravy

Baklažán očistite, nakrájajte na plátky, osolte a nechajte odstáť 15 minút. Potom opláchnite a osušte.

2. Výroba baklažánového pesta

V mixéri zmiešajte nakrájaný baklažán, olivový olej, čerstvú bazalku, čierne korenie a soľ. Mixujte do hladka. Dôležité je sledovať konzistenciu zmesi, ktorá by mala byť krémová a hladká. Ak je zmes príliš hustá, pridajte trochu viac olivového oleja. Ak je naopak príliš riedka, pridajte viac nakrájaného baklažánu. Po dokončení mixovania ochutnajte pesto a prípadne pridajte ďalšiu soľ alebo čierne korenie podľa vlastného vkusu. Celý proces výroby baklažánového pesta by mal trvať približne 5-7 minút.

3. Príprava kuracích pŕs

Kuracie prsia si najprv dôkladne osolte a okoreňte podľa svojho vkusu. Mali by ste pridať štipku čierneho korenia a soľi. Potom prsia opečte na grile alebo v panvici. Dôležité je, aby boli opečené do zlatista a vnútri dobre upečené. Odporúčaný čas tepelnej úpravy je približne 10-12 minút na každej strane, ale odporúčame použiť teplomerný termometer na kontrolu vnútornej teploty, ktorá by mala byť minimálne 75°C pre správne upečené kuracie mäso.

4. Grilovanie paradajok a cukety

Paradajky a cuketu nakrájajte na plátky o hrúbke približne 0,5 cm. Pred grilovaním ich pokvapkajte olivovým olejom a ľahko osolte a okoreňte podľa chuti. Dôležité je grilovať paradajky a cuketu na stredne vysokú teplotu, aby sa pekne zjemnili, ale nezhoreli. Odporúčaný čas grilovania je približne 5-7 minút na každej strane, ale sledujte ich stav a grilujte až do mäkka. Pred podávaním skontrolujte, či paradajky a cuketa dosiahli požadovanú konzistenciu.

5. Dokončenie jedla a servírovanie

Nakrájajte upečené kuracie prsia na plátky a podávajte s grilovanými paradajkami a cuketou. Polejte jedlo baklažánovým pestom a ozdobte čerstvou rukolou. Podávajte teplé.

7. Tip na záver

Ak chcete jedlo ešte viac obohatiť, môžete pridať do baklažánového pesta orechy alebo piniové oriešky. Taktiež môžete skúsiť grilovať aj cuketu ako doplnok k kuraciemu mäsu.

*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
Nutričné hodnoty*

310

Kalorií

12g

sacharidy

25g

bielkoviny

18g

tuky
*údaje su len orientačné

Úprava receptu

Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.


Najpokročilejší generátor receptov na báze AI

Lokapetit predstavuje inovatívny generátor receptov poháňaný umelou inteligenciou. Jednoducho zadajte svoje preferencie a náš pokročilý algoritmus okamžite vytvorí úplne jedinečný recept práve pre vás.