Baklažánové cestoviny s pikantným záverom
80g cestoviny
1 kus baklažán
30g rukola
1 kus cuketa
50g slanina
2 strúčiky cesnak
100g paradajkový pretlak
10 kusov olivy
4 kúsky šampiňóny
2 kusy čili papričky
Baklažána nakrájajte na tenké plátky, cuketu na kocky, šampiňóny na štvorce, slaninu na prúžky a cesnak nasekajte na jemno. Rukolu opláchnite a osušte.
V osolenej vriacej vode uvarte cestoviny podľa pokynov na obale, cca 8-10 minút. Potom scedte a nechajte stranou.
Na panvici s teplým olejom orestujte slaninu na strednom ohni, kým nezačne byť krehká. Potom pridajte nakrájané baklažány a cukety a nechajte ich opiecť do zlatista. Po pridaní nakrájaných šampiňónov a cesnaku nechajte zmes dusiť ešte ďalších 5 - 7 minút, občas premiešajte. Nakoniec pridajte na plátky nakrájané čili papričky a paradajkový pretlak. Nechajte všetko spolu pomaly variť na miernom ohni približne 15 - 20 minút, kým zelenina nezmäkne a omáčka sa dobre prepojí.
Nakoniec vmiešajte už uvarené cestoviny do zmesi, pridajte olivy a rukolu. Podávajte teplé s čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a parmezánom.
Ak máte radi intenzívnejšiu chuť, môžete pridať viac čili papričiek alebo dochutiť omáčku rôznymi bylinkami ako bazalkou alebo oreganom.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
575
85g
25g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.