Baklažán s kuracím mäsom v kokosovom kari
1 ks baklažán
200 ml kokosové mlieko
150 g kuracie stehná
1 ks cibuľa
1 ČL čerstvý zázvor
2 ČL kari korenie
1 ČL kurkuma
100 g ryža
podľa chuti soľ
2 PL olej
Baklažána nakrájajte na tenké plátky, kuracie mäso nakrájajte na kocky, cibuľu nasekajte, zázvor nastrúhajte.
Na panvici rozohrejte olej a opekajte kuracie kúsky dozlatista. Potom vyberte mäso z panvice a odložte stranou.
Do panvice pridajte cibuľu a zázvor a orestujte. Pridajte kari korenie a kurkumu a premiešajte. Nalejte kokosové mlieko a nechajte zovrieť.
Na inej panvici opečte plátky baklažánu z oboch strán dozlatista.
Spojte kuracie mäso s omáčkou a nechajte povariť ešte pár minút. Podávajte s ryžou a opečenými plátkami baklažánu. Podľa chuti môžete posoliť. Hotové jedlo ozdobte čerstvou koriandrovou vňaťou.
Ak máte radi pikantnejšie jedlá, môžete pridať viac kari korenia alebo chilli. Toto jedlo je skvelé podávať s čerstvou nasekanou koriandrovou vňaťou na vrcholu.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
415
45g
25g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.