Zemiakový guláš s bryndzou a kyslou kapustou
100g bryndza
300g zemiaky
200g kyslá kapusta
1 ks cibuľa
1 čajová lyžička mleté korenie
1 čajová lyžička rascové semienka
2 ks paradajky
2 strúčiky cesnak
1 polievková lyžica červená paprika
500ml zeleninový vývar
Zemiaky očistite, opláchnite a nakrájajte na menšie kocky. Cibuľu a cesnak jemne nasekajte. Paradajky ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Pripravené zemiaky môžete dať do misky s vodou, aby nezhnili počas prípravy ďalších ingrediencií. Celú prípravu ingrediencií zvládnete v priebehu približne 15 minút.
Na panvici rozohrejte trochu oleja na stredne vysokú teplotu. Pridajte jemne nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista, čo by malo trvať približne 5-7 minút. Potom pridajte mleté korenie, rascové semienka a červenú papriku a nechajte ich spolu orestovať ďalších 2-3 minúty, pričom občas premiešajte, aby sa koreniny nespálili. Nakoniec pridajte nakrájané paradajky a dusite ich so zvyšnými ingredienciami do zmäknutia, čo by malo trvať ďalších približne 5-7 minút. Nezabudnite občas premiešať, aby sa ingrediencie pekne prepojili a neprichádzali na panvicu.
Do hrnca pridajte nakrájané zemiaky, kyslú kapustu a zeleninový vývar. Nechajte zmes variť na strednom ohni a občas premiešavajte. Varíme až do zmäknutia zemiakov, čo by malo trvať približne 20-25 minút. Ak sa zemiaky začnú príliš rýchlo variť, znížte teplotu a nechajte guláš pomaly dusiť. Na záver pridajte bryndzu a dôkladne premiešajte, aby sa zohrela a pekne rozpustila do zemiakového guláša.
Zemiakový guláš s bryndzou a kyslou kapustou podávajte teplý. Podávajte s čerstvým chlebom a posypaný petržlenovou vňaťou.
Na zvýraznenie chuti môžete pridať do guláša jemne nakrájané údené tofu alebo kúsky údeného klobásu. Pre pikantnejšiu chuť môžete pridať trochu červenej papriky alebo chilli. Ak preferujete hustejšiu konzistenciu, pridajte do guláša trochu zemiakového škrobu rozmiešaného vo vode.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
312
45g
15g
8g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.