Vajcový bagel so syrom a šunkou
1 ks bagel
2 ks vajcia
50 g plátkovaná šunka
30 g syr (napr. gouda)
1 lyžica majonéza
podľa chuti soľ
podľa chuti korenie
Najprv si pripravte bagel. Rozrežte ho na polovicu a vložte do toastera alebo na panvicu. Toastujte na strednej teplote počas 2-3 minút, kým nebude zlatistý a chrumkavý.
V malej miske rozbite 2 vajcia a pridajte štipku soli a korenia. V panvici na strednej teplote rozohrejte malé množstvo oleja alebo masla. Nalejte vajcia do panvice a miešajte ich, kým sa nezrazia a nezískajú jemnú textúru, čo trvá približne 3-4 minúty.
Keď sú vajcia takmer hotové, pridajte 50 g plátkovanej šunky a 30 g nastrúhaného syra do panvice. Nechajte sa zahriať ďalšie 1-2 minúty, kým sa syr nezačne roztápať.
Na spodnú polovicu toasted bagelu naneste 1 lyžicu majonézy. Potom na to pridajte zmes vajec, šunky a syra. Zakryte vrchnou polovicou bagelu.
Vajcový bagel so syrom a šunkou je teraz pripravený na podávanie. Nakrájajte ho na polovicu a servírujte na tanier, môžete ho doplniť čerstvým ovocím alebo zeleninou ako šalátom.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať čerstvú zeleninu ako avokádo alebo rajčiny, čo pridá na chuti a výživovej hodnote. Alternatívou k šunke môže byť aj údený losos pre luxusnejší zážitok.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
460
40g
30g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.