Tvarohový cheesecake s ovocnou polevou
500 g tvaroh
1 balenie (40 g) puding
3 kusy vajcia
200 ml mlieko
100 g maslo
150 g múka
150 g cukor
2 polievkové lyžice citrónová šťava
1 čajová lyžička vanilkový extrakt
200 g čerstvé ovocie (kiwi, broskyne)
Predhrejte rúru na 180 °C. Roztopte maslo a zmiešajte ho s múkou a 50 g cukru. Zmes rozotrite do formy na cheesecake a pečte 10 minút v predhriatej rúre.
V miske zmiešajte tvaroh, vajcia, puding, zvyšný cukor, mlieko, citrónovú šťavu a vanilkový extrakt. Pomocou mixéra krátko mixujte, až kým nevznikne jemná zmes.
Nalejte tvarohovú zmes na predpečený korpus. Pečte v rúre pri teplote 180 °C počas 30-35 minút, alebo kým nie je náplň pevná a zlatistá.
Na ovocnú polevu nakrájajte kiwi a broskyne na malé kúsky. Môžete ich osladit podľa chuti a zamiešať s trochou citrónovej šťavy.
Po vychladnutí cheesecakeu ho vyberte z formy a ozdobte ovocnou polevou. Podávajte ho samostatne alebo s kopčekom šľahačky pre extra chuť.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať rôzne druhy ovocia, ako sú maliny alebo jahody, alebo zameniť tvaroh za mascarpone pre ešte krémovejšiu textúru.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
395
45g
20g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.