Tuniakový sendvič s bylinkovým maslom
1 konzerva tuniak
1 lyžica bravcova mast
1/2 ks, šťava citron
2 plátky uhorky
2 plátky paradajky
1/4 ks, jemne nakrájaná cibuľa
2 plátky chlieb
1 ks vajcia
1 lyžica struhanka
1 ks, malý zemiaky
1 lyžica bylinkové maslo
1 plátok šunka
pár listov šalátový list
1 lyžica kečup
V miske zmiešajte tuňáka, jemne nakrájanú cibuľu, nasekané uhorky a paradajky. Pridajte citrónovú šťavu a premiešajte. Osolte a okoreňte podľa chuti.
Zemiaky uvaríme vo vriacej vode, ošúpeme a roztlačíme na kašu. Dochutíme soľou a korením.
Vajce uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame na plátky.
Na jeden plátok chleba natrieme bravčovou masťou, pridáme plátky šunky, šalátový list, tuniakový mix a vrchný plátok chleba. Opatrne stlačíme.
Sendvič obalíme vo vajci a obalíme vo struhankách. Na panvici s trochou bravčovej masti zapečieme z oboch strán dozlatista.
Sendvič podávame s čerstvým zeleninovým šalátom alebo s bylinkovými zemiakmi. Podávame teplý.
Ak chcete pridať extra šťavnatosť sendviču, môžete pridať na vrch paradajkový krúžok alebo trochu avokáda. Tiež môžete experimentovať s rôznymi druhmi chleba alebo pridať korenie do bylinkového masla podľa vašich preferencií.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
375
35g
25g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.