Šunkovo-zemiakové placky s vajcom
2 stredné zemiaky zemiaky
50 g nakrájaná na kocky šunka
2 ks vajcia
2 polievkové lyžice smotana
3 polievkové lyžice strúhanka
50 ml mlieko
podľa chuti soľ
podľa chuti koreniny
Zemiaky očistite, ošúpte a nastrúhajte na jemno. Preceďte ich od prebytočnej vody.
Do misky pridajte nastrúhané zemiaky, nakrájanú šunku, vajcia, smotanu, strúhanku, mlieko, soľ a koreniny. Dôkladne premiešajte, až kým nevznikne jednotné cesto.
Z cesta vytvorte placky podľa vašich preferencií, napríklad menšie placky pre rýchlejšie pečenie.
Placky pečte na rozohriatej panvici s trochou oleja z oboch strán dozlatista, približne 3-4 minúty na každej strane.
Hotové šunkovo-zemiakové placky servírujte teplé s čerstvou zeleninovou prílohou a môžete ozdobiť čerstvou bylinkou podľa vlastného výberu.
Pre špeciálnu chuť môžete pridať do cesta jemne nasekanú cibuľu alebo petržlenovú vňať. Placky môžete podávať s čerstvou zeleninovou šalátom alebo horčicou.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
250
25g
15g
10g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.