Šunkové zemiakové placky
2 ks strednej veľkosti zemiaky
100g nakrájaná na kocky šunka
2 polievkové lyžice smotana
1 ks vajcia
3 polievkové lyžice strúhanka
2 polievkové lyžice kyslá smotana
1/2 čajovej lyžičky majorán
1 strúčik, nasekaný cesnak
Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle a dáme do misky. Prebytočnú šťavu zemiakov vytlačíme cez cedník.
Do zemiakov pridáme nakrájanú šunku, smotanu, vajce, strúhanku, kyslú smotanu, majorán, cesnak a premiešame dohromady.
Z cesta tvarujeme placky a pečieme ich na panvici s trochou oleja dozlatista z oboch strán.
Hotové šunkové zemiakové placky podávame s kyslou smotanou a čerstvou petržlenovou vňaťou. Skvelé teplé i studené.
Ak chcete pridať viac šťavnatosti do plackov, môžete do cesta pridať jemne nakrájanú cibuľu. Ďalšou alternatívou je pridať do cesta strúhaný syr pre bohatšiu chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
296
32g
15g
12g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.