Spenátový šalát s pečenými batatami a tofu
100 g spenát
200 g bataty
100 g tofu
50 g uhorka
50 g rajčina
2 polievkové lyžice olivový olej
1 polievková lyžica citrónová šťava
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
2 polievkové lyžice semienka slnečnice
Bataty ošúpte a nakrájajte na kocky. Predhrejte rúru na 200 °C. Kocky batatov vložte do misy, pridajte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja, soľ a čierne korenie podľa chuti. Dobre premiešajte a rozložte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte 25 minút, alebo až sú bataty zlatohnedé a jemné.
Tofu nakrájajte na kocky. Na panvici na strednom ohni rozohrejte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja. Pridajte tofu a smažte ich 5-7 minút, až sú zlatohnedé a chrumkavé. Osolte a okoreňte podľa chuti.
Uhorku a rajčiny umyte a nakrájajte na tenké plátky alebo kocky. Všetku zeleninu vložte do veľkej misy.
Keď sú bataty upečené, pridajte ich do misy so zeleninou. Pridajte aj opečené tofu a čerstvý špenát. Posypte slnečnicovými semienkami.
V malej miske zmiešajte citrónovú šťavu so soľou a korením. Zálievku nalejte na šalát a jemne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
Služte šalát na tanieri, môžete ho ozdobiť niekoľkými ďalšími slnečnicovými semienkami. Tento šalát je najlepší čerstvý, ale môžete ho skladovať v chladničke až 1 deň.
Pre vylepšenie tohto receptu môžete pridať orechy alebo iné semienka, ako sú tekvicové semienka. Taktiež môžete vyskúšať marinovať tofu v sójovej omáčke alebo iných bylinkách pred pečením, aby ste zvýraznili jeho chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
395
45g
20g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.