Špenátovo-čokoládový krém s kyslými uhorkami
50g čokoláda
3 kusy kyslé uhorky
1 hrstka špenát
100ml kokosové mlieko
2 lyžice med
1 čajová lyžička vanilkový extrakt
štipka morská soľ
Na začiatok si pripravte všetky potrebné ingrediencie a nádobu na mixovanie. Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli alebo vo v mikrovlnke za stáleho miešania, a nechajte ju vychladnúť. Kyslé uhorky nakrájajte na tenké plátky. Špenát opláchnite, osušte a odstráňte prípadné stonky. Kokosové mlieko do nádoby na mixovanie. Med, vanilkový extrakt a morskú soľ pripravte a udržujte pripravené. Tento krok nevyžaduje tepelnú úpravu, len pripravte ingrediencie na ďalšie kroky receptu.
V mixéri zmiešajte opláchnutý a osušený špenát s kokosovým mliekom, medom, vanilkovým extraktom a morskou soľou. Mixujte ingrediencie na stredne vysokú rýchlosť asi 2-3 minúty, alebo kým nezískate hladkú a jednotnú konzistenciu krému. Dôležité je nezabudnúť dôkladne premiešať zmes, aby sa všetky ingrediencie spojili a vytvorili homogénny krém.
Pre tento krok je potrebné dôkladne rozpustiť čokoládu vo vodnom kúpeli alebo vo mikrovlnke. Ak používate mikrovlnku, postupujte opatrne a miešajte čokoládu každých 15-20 sekúnd, aby sa rovnomerne rozpustila a nedošlo k jej prehriatiu. Keď je čokoláda úplne rozpustená a hladká, môžete začať pridávať pripravený špenátový krém. Dôležité je premiešať zmes dôkladne, aby sa čokoláda a špenátový krém spojili a vytvorili jednotnú a hladkú zmes. Tento krok nevyžaduje ďalšiu tepelnú úpravu, stačí len dôkladne premiešať ingrediencie, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.
Nalejte krém do misky a ozdobte nakrájanými kyslými uhorkami. Podávajte ihneď po dokončení.
Pre extra chuť môžete do krému pridať nastrúhaný kokos alebo čerstvé bylinky ako petržlen alebo koriander. Môžete tiež experimentovať s rôznymi druhmi čokolády podľa vašich preferencií.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
380
45g
5g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.