Špagety s kuracím mäsom a syrovou omáčkou
100 g špagety
200 ml paradajková omáčka
150 g mleté kuracie
100 g syr (mozzarella)
1 ks cibuľa
2 strúčiky cesnak
1 ks paprika
1 čajová lyžička oregano
2 polievkové lyžice olive oil
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
30 g parmezán
V hrnci priveďte k varu osolenú vodu. Pridajte 100 g špagiet a varte ich 8-10 minút, alebo podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Potom ich sceďte a odložte na bok.
Na panvici rozohrejte 2 polievkové lyžice olivového oleja na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte ich 2-3 minúty, kým cibuľa nezmäkne. Pridajte mleté kuracie mäso a orestujte ho 5-7 minút, kým nie je prepečené a zlatisté.
Do panvice pridajte nakrájanú papriku a restujte ďalšie 3 minúty. Potom pridajte paradajkovú omáčku, oregano, soľ a čierne korenie. Nechajte omáčku variť na nízkej teplote približne 10 minút, aby sa chute spojili.
Po 10 minútach varenia pridajte do omáčky nastrúhaný syr mozzarella a dobre premiešajte, kým sa syr nerozpustí a omáčka sa stane krémovou.
Do omáčky s mletým kuracím pridaným syrom pridajte uvarené špagety a dobre premiešajte, aby sa špagety pokryli omáčkou. Nechajte ich variť ešte 2-3 minúty, aby sa všetky chute spojili.
Na tanier servírujte špagety s omáčkou a posypte ich nastrúhaným parmezánom. Môžete ozdobiť čerstvými bylinkami a podávať s chlebom alebo zeleninovým šalátom.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať čerstvé bylinky ako bazalku alebo petržlen. Ak máte radi pikantnejšie jedlá, skúste pridať trochu chilli alebo kajenského korenia do omáčky.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
685
70g
45g
25g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.