Šošovicový šalát so špenátom a avokádom
1 hrnček čierna šošovica
2 hrste špenát
1 ks avokádo
1 ks červená paprika
1 ks cibuľa
pár kusov olivy
2 polievkové lyžice olivový olej
z 1 citróna citronová šťava
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Čiernu šošovicu prepláchnite pod tečúcou vodou a uvaríme podľa návodu na obale. Dajte stranou a nechajte vychladnúť.
Špenát opláchnite a osušte. Avokádo olúpte, jadro odstráňte a mäso nakrájajte na kocky. Červenú papriku, cibuľu a olivy nakrájajte na menšie kúsky.
V miske zmiešajte už vychladnutú šošovicu, špenát, avokádo, červenú papriku, cibuľu a olivy. Dochutite olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením.
Šalát podávajte ľahko premiešaný a môžete ho ozdobiť ďalšími olivami. Podávajte čerstvý s krehkým pečivom a teplým nápojom.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať kúsok nakrájaného kuracieho mäsa alebo posypať šalát vlašskými orechmi.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
355
45g
10g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.