Lokapetit

Šalát s pečeným tofu a vajcom 2.0

8 ingredencií

30 minút

230 kcal

Popis jedla
Nový recept na šalát s pečeným tofu a vajcom je lahodná a zdravá kombinácia ingrediencií, ktorá spája chuť paradajok, tofu, vajec a ďalších prísad. Tento šalát je osviežujúci a vhodný ako ľahký hlavný chod.
Ingrediencie

2 ks paradajky

2 ks vajcia

100 g tofu

1 ks paprika

veľká hrst šalátový list

10 ks olivy

1 hrst nasekaná bazalka

2 lyžice ovocný ocot


Postup prípravy
1. Príprava ingrediencií

Nakrájajte paradajky na štvrtiny, papriku na tenké pásiky, olivy na kolieska a tofu na menšie kocky. Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame na polovičky. Pri varení vajec postupujte nasledovne: Vajcia vložte do hrnca so studenou vodou, nechajte variť od okamihu, kedy voda zovrie, po dobu približne 9-12 minút podľa toho, akú pevnosť žĺtka preferujete. Po uvarení vajcia ihneď prelejte studenou vodou a olúpte, aby sa ľahšie olúpali. Nakrájajte ich na polovičky a pripravte na použitie do šalátu.

2. Pečenie tofu

Na rozohriatej panvici pečieme kocky tofu do zlatista asi 5 minút na každej strane. Je dôležité, aby panvica bola dobre predhriata, aby sa tofu pekne zozlátlo a nelepilo sa. Pri pečení je vhodné občas kocky tofua obracať, aby sa pekli rovnomerne z oboch strán. Po 5 minútach na každej strane môžete skontrolovať, či je tofu dostatočne opečené a prípadne ho nechať na panvici ešte chvíľu. Po dokončení pečenia dochutíme tofu soľou a korením podľa chuti. Tofu by malo mať zlatistú a krútenu šupku, ale byť stále jemné vo vnútri, nie príliš suché.

3. Zloženie šalátu

Na čistý tanier položte umyté a odsušené listy šalátu. Na ne pridajte nakrájané paradajky, papriku, olivy, uvarené a nakrájané vajcia a opečené tofu. Dôležité je, aby ste ingrediencie rovnomerne rozložili po celej ploche taniera a vytvorili esteticky príťažlivú kompozíciu. Pred podávaním šalátu je vhodné nechať všetky ingrediencie byť na izbovej teplote, aby sa jedlo jedlo vo chuti a vôni. Týmto spôsobom zabezpečíte, že šalát bude pripravený a servírovaný v optimálnej tepelnej podmienke pre dokonalý chuťový zážitok.

4. Dokončenie jedla a servírovanie

Šalát polejeme ovocným octom, posypeme nasekanou bazalkou a podávame ešte teplý. Dobrú chuť!

6. Tip na záver

Pre ešte väčšiu chuťovú exploziu môžete pridať do šalátu aj kúsky avokáda alebo kozieho syra. Alternatívne môžete skúsiť polejeme šalát kvalitným olivovým olejom alebo balzamikovým octom.

*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
Nutričné hodnoty*

230

Kalorií

15g

sacharidy

20g

bielkoviny

10g

tuky
*údaje su len orientačné

Úprava receptu

Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.


Najpokročilejší generátor receptov na báze AI

Lokapetit predstavuje inovatívny generátor receptov poháňaný umelou inteligenciou. Jednoducho zadajte svoje preferencie a náš pokročilý algoritmus okamžite vytvorí úplne jedinečný recept práve pre vás.