Šalát s olivami a fetou
6 kusov olivy
50g feta
1/4 šálky kukurica
1 hrst bazalka
1/2 šálky uvarenej ryža
2 kusy paradajky
1/2 kus cucumber
1 strúčik cesnak
1 čajová lyžička oregano
Nakrájajte paradajky na kocky, uhorku na plátky, cesnak nasekejte jemne. Rozotrite feta syr na malé kúsky.
Uvaríme ryžu podľa pokynov na obale, necháme vychladnúť.
V miske zmiešajte nakrájané paradajky, uhorku, kukuricu, cesnak, olivy, feta syr a ryžu. Premiešajte dohromady.
V malej miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, cesnak, soľ, korenie a oregano. Dresing nalejte na zmes ingrediencií a dôkladne premiešajte.
Šalát s olivami a fetou podávajte v misky. Ozdobte čerstvou bazalkou a mätou. Podávajte ako osviežujúci a chutný vegetariánsky obed.
Ak chcete pridať viac chuti, môžete do šalátu pridať čerstvé bylinky ako petržlen alebo mätu. Alternatívne môžete pridať kúsky opečeného kurčaťa pre proteínovú bohatú verziu tohto jedla.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
348
45g
15g
12g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.