Šalát s chobotnicou, cestovinou a feta syrom
200g chobotnica
100g cestoviny
1 kus uhorka
50g feta syr
10 kusov čierne olivy
1 kus červená paprika
1 polievková lyžica nasekaná čerstvá petržlenová vňať
1 polievková lyžica nasekaná čerstvá mäta
2 polievkové lyžice olivový olej
Chobotnicu uvarte vo vriacej vode asi 30-40 minút, nechajte vychladnúť a nakrájajte na malé kúsky. Cestoviny uvaríme al dente podľa návodu na obale.
Uhorku nakrájame na kolieska, červenú papriku nakrájame na tenké pásiky, olivy nakrájame na plátky. Čerstvú petržlenovú vňať a mätu nasekáme.
V malej miske zmiešame olivový olej, soľ a korenie podľa chuti, môžeme pridať aj trochu citrónovej šťavy.
Do veľkej misy zmiešame chobotnicu, cestoviny, uhorku, červenú papriku, olivy a nasekanú petržlenovú vňať a mätu. Polejeme dresingom a jemne premiešame.
Šalát s chobotnicou, cestovinou a feta syrom môžeme podávať na tanieri ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k hlavnému jedlu. Podávame s nastrúhaným feta syrom navrchu.
Ak chcete pridať viac chuti, môžete do šalátu pridať na panvici opečené cherry paradajky. Tiež môžete skúsiť pridať trochu citrónovej šťavy do dresingu pre osviežujúci nádych.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
320
35g
18g
12g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.