Quinoa plnené červené papriky s batátmi a mozzarellou
4 kusy červené papriky
1 šálka quinoa
1 stredný batát
150 g mozzarella
1 kus cibuľa
2 strúčiky cesnak
2 lyžice olivový olej
podľa chuti soľ
podľa chuti korenie
1/2 šálky zeleninový vývar
1 čajová lyžička mletá paprika
Začnite tým, že si všetky ingrediencie pripravíte. Umyte červené papriky, odkrojte vrch a odstráňte semienka. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno a batát ošúpte a nakrájajte na malé kocky.
V hrnci zohrejte 2 šálky vody a pridajte 1 šálku quinoi. Pridajte 1/2 šálky zeleninového vývaru, soľ a mletú papriku. Nechajte zovrieť, následne znížte teplotu a varte na miernom ohni 15 minút, kým quinoa neabsorbuje všetku tekutinu.
Na panvici zohrejte 2 lyžice olivového oleja na stredne vysokej teplote. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opražte 2-3 minúty, kým nezozlatnú. Potom pridajte nakrájané batáty a varte ďalších 10-12 minút, kým nezmäknú.
Keď je quinoa hotová, zmiešajte ju s opečenými batátmi, cibuľou, soľou a korením podľa chuti. Nakoniec pridajte na kocky nakrájanú mozzarellu a dobre premiešajte.
Naplnte červené papriky pripravenou zmesou quinoa a batátov. Umiestnite naplnené papriky do zapekacej misy.
Rúru predhrejte na 180 °C. Pečte naplnené papriky v predhriatej rúre 25-30 minút, kým nie sú papriky mäkké a mozzarella sa nerozpustí.
Po upečení vyberte papriky z rúry a nechajte ich chvíľu vychladnúť. Servírujte ich na tanier a môžete ozdobiť čerstvými bylinkami ako je bazalka alebo petržlen.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať aj čierne fazule alebo kukuricu do náplne, čím získate ešte viac chuti a nutričných hodnot. Môžete tiež experimentovať s rôznymi druhmi syrov, ako je feta alebo cheddar.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
447
60g
18g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.