Lokapetit

Pečené plnené papriky so šošovicou a mozzarellou

13 ingredencií

45 minút

348 kcal

Popis jedla
Pečené plnené papriky so šošovicou a mozzarellou sú lahodným vegetariánskym jedlom, ktoré je ideálne na večeru. Kombinácia červenej papriky, aromatickej cibuľky, cesnaku, červenej šošovice a mozzarelly vytvára bohatú a výživnú plnku. Tento recept je nielen chutný, ale aj zdravý, poskytuje množstvo bielkovín a vlákniny, čím uspokojí aj tých najnáročnejších jedákov.
Ingrediencie

2 ks červená paprika

100 g červená šošovica

100 g mozzarella

1 ks cibuľa

2 strúčiky cesnak

2 polievkové lyžice olivový olej

30 g parmezán

1 čajová lyžička hladká múka

1 čajová lyžička bazalka

1 čajová lyžička oregano

podľa chuti soľ

podľa chuti korenie

1 čajová lyžička paprika


Postup prípravy

Najprv si prepláchnite červenú šošovicu pod studenou vodou. Vložte ju do hrnca s 300 ml vody a pridajte štipku soli. Priveďte k varu a varte na miernom ohni asi 15-20 minút, kým nezmäkne.

Očistite cibuľu a cesnak. Cibuľu nakrájajte nadrobno a cesnak na plátky. Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte ich asi 5 minút, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.

Keď je šošovica uvarená, sceďte ju a pridajte do panvice k restovanej cibuli a cesnaku. Pridajte hladkú múku, bazalku, oregano, soľ, korenie a papriku. Všetko dobre premiešajte a nechajte variť ešte 2-3 minúty. Nakoniec pridajte nakrájanú mozzarellu a miešajte, kým sa neroztopí.

Zatiaľ si predhrejte rúru na 180 °C. Papriky umyte, odříznite vrchnú časť a odstráňte semienka. Naplňte papriky pripravenou plnkou a umiestnite ich do pekáča.

Posypte plnené papriky nastrúhaným parmezánom. Pečte v predhriatej rúre 25-30 minút, kým paprika nezmäkne a povrch nie je zlatistý.

6. Dokončenie jedla a servírovanie

Po vybratí z rúry nechajte papriky chvíľu vychladnúť. Podávajte ich teplé, ozdobené čerstvou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou. Môžete ich podávať s čerstvým chlebom alebo šalátom ako prílohu.

8. Tip na záver

Pre vylepšenie receptu môžete pridať aj iné druhy syra, ako je feta alebo ricotta, ktoré dodajú jedlu ďalšiu vrstvu chuti. Ak máte radi pikantnejšie jedlá, môžete do plnky pridať aj čili papričky alebo korenie.

*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
Nutričné hodnoty*

348

Kalorií

40g

sacharidy

20g

bielkoviny

12g

tuky
*údaje su len orientačné

Úprava receptu

Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.


Najpokročilejší generátor receptov na báze AI

Lokapetit predstavuje inovatívny generátor receptov poháňaný umelou inteligenciou. Jednoducho zadajte svoje preferencie a náš pokročilý algoritmus okamžite vytvorí úplne jedinečný recept práve pre vás.