Pečené plnené papriky so šošovicou a mozzarellou
2 ks červená paprika
100 g červená šošovica
100 g mozzarella
1 ks cibuľa
2 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice olivový olej
30 g parmezán
1 čajová lyžička hladká múka
1 čajová lyžička bazalka
1 čajová lyžička oregano
podľa chuti soľ
podľa chuti korenie
1 čajová lyžička paprika
Najprv si prepláchnite červenú šošovicu pod studenou vodou. Vložte ju do hrnca s 300 ml vody a pridajte štipku soli. Priveďte k varu a varte na miernom ohni asi 15-20 minút, kým nezmäkne.
Očistite cibuľu a cesnak. Cibuľu nakrájajte nadrobno a cesnak na plátky. Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte ich asi 5 minút, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
Keď je šošovica uvarená, sceďte ju a pridajte do panvice k restovanej cibuli a cesnaku. Pridajte hladkú múku, bazalku, oregano, soľ, korenie a papriku. Všetko dobre premiešajte a nechajte variť ešte 2-3 minúty. Nakoniec pridajte nakrájanú mozzarellu a miešajte, kým sa neroztopí.
Zatiaľ si predhrejte rúru na 180 °C. Papriky umyte, odříznite vrchnú časť a odstráňte semienka. Naplňte papriky pripravenou plnkou a umiestnite ich do pekáča.
Posypte plnené papriky nastrúhaným parmezánom. Pečte v predhriatej rúre 25-30 minút, kým paprika nezmäkne a povrch nie je zlatistý.
Po vybratí z rúry nechajte papriky chvíľu vychladnúť. Podávajte ich teplé, ozdobené čerstvou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou. Môžete ich podávať s čerstvým chlebom alebo šalátom ako prílohu.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať aj iné druhy syra, ako je feta alebo ricotta, ktoré dodajú jedlu ďalšiu vrstvu chuti. Ak máte radi pikantnejšie jedlá, môžete do plnky pridať aj čili papričky alebo korenie.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
348
40g
20g
12g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.