Pečené kuracie prsia s kapustovým ragú a zemiakovou kašou
1 kus kuracie prsia
200g kapusta
1 ks cibuľa
300g zemiaky
2 kusy rajčiny
1 vetvička bazalka
2 PL maslo
2 strúčiky česnek
100ml mlieko
Kuracie prsia očistite, osušte kuchynským papierom a nakrájajte na menšie kúsky. Osolte a okorenite podľa chuti.
Na panvici rozohrejte maslo, pridajte nasekanú cibuľu a orestujte. Pridajte nakrájanú kapustu a dusite do zmäknutia. Pridajte nakrájané rajčiny a bazalku, nechajte podusiť.
Zemiaky ošúpte, nakrájajte na menšie kúsky a uvarte vo vriacej osolenej vode do mäkka. Zemiaky scedite, pridajte mlieko, maslo, pretlačte na kašu a dochuťte pretlačeným cesnakom.
Na plech vložte pripravené kuracie pŕsia a pečte v rúre vyhriatej na 180°C približne 20-25 minút, alebo kým nezískajú zlatistú farbu.
Hotové kuracie prsia podávajte s kapustovým ragú a zemiakovou kašou. Podávajte teplé a ozdobte čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!
Pre vylepšenie receptu môžete pridať do kapustového ragú kúsok slaniny alebo dochutiť zemiakovú kašu kúskami nasekaného čerstvého kôprom.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
435
45g
30g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.