Lokapetit

Pečené bravčové karé v lístkovom ceste s hubovou náplňou

11 ingredencií

60 minút

610 kcal

Popis jedla
Toto jedlo kombinujte lahodné bravčové karé a krehké lístkové cesto, ktoré obklopuje chutnú hubovú náplň. Sušené hríby dodávajú intenzívnu chuť, zatiaľ čo cibuľa a cesnak prispievajú k aromatickej základni. Tento recept je ideálny na obed, ktorý poteší vašu rodinu a priateľov.
Ingrediencie

300 g bravčové karé

250 g lístkové cesto

50 g sušené hríby

1 ks cibuľa

2 strúčiky cesnak

30 g maslo

1 čajová lyžička tymián

podľa chuti soľ

podľa chuti čierne korenie

1 ks vajce (na potretie)

podľa chuti zeleninová príloha


Postup prípravy

Sušené hríby namočte do teplej vody a nechajte ich nasiaknuť približne 20 minút. Po nasiaknutí ich sceďte a nasekajte na menšie kúsky.

Na panvici roztopte maslo na strednom ohni. Pridajte nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak, a restujte ich približne 5 minút, kým nezmäknú a nezačnú zlatnúť. Pridajte nasekané hríby, tymián, soľ a čierne korenie a smažte ďalších 5 minút, kým sa všetky chute spoja. Následne nechajte náplň vychladnúť.

Bravčové karé posolte a okoreňte z oboch strán. Na suchej panvici ho orestujte na silnom ohni približne 3-4 minúty z každej strany, aby sa zatiahlo a získalo peknú farbu. Potom ho preložte na tanier, nechajte vychladnúť.

Lístkové cesto rozvaľkajte na pomúčenom povrchu na hrúbku približne 3 mm. Na stred cesta položte vychladnutú náplň a na ňu bravčové karé. Cesto opatrne zabaľte okolo karé a dobre uzavrite okraje, aby sa náplň nevytiekla. Potrite vrch cesta rozšľahaným vajcom.

Predhrejte rúru na 200 °C. Pečte zabalené karé v rúre približne 25-30 minút, alebo až kým cesto nezíska zlatohnedú farbu a karé nie je prepečené.

6. Dokončenie jedla a servírovanie

Po upečení nechajte jedlo chvíľu vychladnúť pred krájaním. Servírujte s čerstvou zeleninovou prílohou, ako je napríklad šalát alebo pečená zelenina, aby ste doplnili chuť a textúru jedla.

8. Tip na záver

Pre vylepšenie receptu môžete pridať aj syrovú vrstvu do náplne, napríklad nastrúhaný parmezán. Alternatívne môžete použiť čerstvé huby namiesto sušených, čo dodá jedlu sviežejšiu chuť.

*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
Nutričné hodnoty*

610

Kalorií

40g

sacharidy

45g

bielkoviny

30g

tuky
*údaje su len orientačné

Úprava receptu

Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.


Najpokročilejší generátor receptov na báze AI

Lokapetit predstavuje inovatívny generátor receptov poháňaný umelou inteligenciou. Jednoducho zadajte svoje preferencie a náš pokročilý algoritmus okamžite vytvorí úplne jedinečný recept práve pre vás.