Pečené bravčové karé v lístkovom ceste s hubovou náplňou
300 g bravčové karé
250 g lístkové cesto
50 g sušené hríby
1 ks cibuľa
2 strúčiky cesnak
30 g maslo
1 čajová lyžička tymián
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
1 ks vajce (na potretie)
podľa chuti zeleninová príloha
Sušené hríby namočte do teplej vody a nechajte ich nasiaknuť približne 20 minút. Po nasiaknutí ich sceďte a nasekajte na menšie kúsky.
Na panvici roztopte maslo na strednom ohni. Pridajte nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak, a restujte ich približne 5 minút, kým nezmäknú a nezačnú zlatnúť. Pridajte nasekané hríby, tymián, soľ a čierne korenie a smažte ďalších 5 minút, kým sa všetky chute spoja. Následne nechajte náplň vychladnúť.
Bravčové karé posolte a okoreňte z oboch strán. Na suchej panvici ho orestujte na silnom ohni približne 3-4 minúty z každej strany, aby sa zatiahlo a získalo peknú farbu. Potom ho preložte na tanier, nechajte vychladnúť.
Lístkové cesto rozvaľkajte na pomúčenom povrchu na hrúbku približne 3 mm. Na stred cesta položte vychladnutú náplň a na ňu bravčové karé. Cesto opatrne zabaľte okolo karé a dobre uzavrite okraje, aby sa náplň nevytiekla. Potrite vrch cesta rozšľahaným vajcom.
Predhrejte rúru na 200 °C. Pečte zabalené karé v rúre približne 25-30 minút, alebo až kým cesto nezíska zlatohnedú farbu a karé nie je prepečené.
Po upečení nechajte jedlo chvíľu vychladnúť pred krájaním. Servírujte s čerstvou zeleninovou prílohou, ako je napríklad šalát alebo pečená zelenina, aby ste doplnili chuť a textúru jedla.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať aj syrovú vrstvu do náplne, napríklad nastrúhaný parmezán. Alternatívne môžete použiť čerstvé huby namiesto sušených, čo dodá jedlu sviežejšiu chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
610
40g
45g
30g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.