Pečené bataty plnené špenátom a brie
2 stredne veľké bataty
200 g čerstvého špenát
100 g brie
1 vajcia
1 malá cibuľa
2 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice olivový olej
podľa chuti soľ
podľa chuti piper
1 čajová lyžička čerstvého alebo sušeného rozmarín
Rúru predhrejte na 200 °C. Bataty umyte, osušte a preložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Potom ich pečte v predhriatej rúre približne 40-45 minút, alebo kým nie sú mäkké.
Medzitým, kým sa bataty pečú, nakrájajte cibuľu a cesnak na jemno. Na panvici rozohrejte 2 polievkové lyžice olivového oleja a pridajte cibuľu. Smažte na strednom ohni, kým nie je zlatistá (asi 5 minút). Potom pridajte cesnak a smažte ďalšie 2 minúty.
Do panvice s cibuľou a cesnakom pridajte čerstvý špenát a varte, kým nezvädne (približne 3-4 minúty). Po vychladnutí pridajte vajce a dobre premiešajte. Nakoniec pridajte nasekané brie a dochuťte soľou, piperom a rozmarínom.
Keď sú bataty upečené, vyberte ich z rúry a nechajte trochu vychladnúť. Potom ich pozdĺžne rozrežte a opatrne vyberte časť dužiny, aby ste vytvorili miesto na náplň. Naplňte bataty špenátovo-syrovou zmesou.
Plnené bataty vráťte späť do rúry na ďalších 10-15 minút, aby sa náplň dobre prehriate a syr sa roztavil. Podávajte teplé, môžete ich ozdobiť čerstvým rozmarínom alebo čiernym korením.
Môžete pridať aj ďalšie bylinky ako tymián alebo bazalku pre zvýraznenie chuti. Ak máte radi pikantnejšie jedlá, skúste pridať trochu červenej papriky alebo chili prášku do náplne.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
480
60g
15g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.