Opečené kuracie prsia so sladko-kyslou mrkvovo-medovou omáčkou a zemiakovým plackom
1 kus kuracie prsia
1 kus cibuľa
2 polievkové lyžice med
1 kus mrkva
2 kusy zemiaky
podľa chuti soľ
podľa chuti korenie
1 polievková lyžica hnedý cukor
1 polievková lyžica ocet
50 g hrášok
2 polievkové lyžice múka
1 kus vajcia
Kuracie prsia osušte kuchynským papierom, natriete soľou a korením. Na panvici s trochou oleja ich opečte z oboch strán do zlatista. Potom ich preložte na plech a dajte do rúry na 180°C na ďalších 20 minút.
Na panvici orestujte na oleji nakrájanú cibuľu, pridajte nastrúhanú mrkvu a orestujte. Pridajte med, ocot, hnedý cukor a nechajte pomaly variť do získania konzistencie omáčky.
Zemiaky nastrúhajte, premiešajte s vajcom, múkou, soľou a korením. Vytvarujte placky a opečte na panvici do zlatista z oboch strán.
Opečené kuracie prsia podávajte s sladko-kyslou omáčkou a zemiakovým plackom. Podávajte s uvareným hráškom. Dobrú chuť!
Na zvýšenie chuti môžete do omáčky pridať trochu čerstvej petržlenovej vňate. Alternatívne môžete použiť iné druhy korenia podľa vášho vkusu.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
455
50g
30g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.