Lasagne s mletým hovädzím mäsom
250 g lasagne pláty
500 g mleté hovädzie mäso
1 ks cibuľa
2 strúčiky cesnak
400 g paradajková omáčka
200 g mozzarella
100 g parmezán
podľa chuti soľ
podľa chuti čierny pepř
1 lyžička bazalka
1 lyžička oregano
Najprv si pripravte všetky ingrediencie. Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno. Mleté mäso by malo byť čerstvé a kvalitné.
Na panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja na strednej teplote. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a smažte ich, kým nezačnú zlatnúť, približne 5 minút.
Do panvice pridajte mleté hovädzie mäso. Miešajte a smažte, kým sa mäso nezatiahne a nezhnedne, približne 8-10 minút. Počas smaženia ochuťte soľou, čiernym peprom, bazalkou a oreganom.
Po zhnednutí mäsa pridajte paradajkovú omáčku. Dobre premiešajte a nechajte variť na miernom ohni ďalších 10 minút, aby sa chute spojili.
V hlbokej zapekacej miske začnite vrstviť lasagne: na dno dajte trochu omáčky, potom vrstvu lasagne plátov, opäť omáčku a na vrch nastrúhanú mozzarellu. Opakujte, kým neminiete všetky ingrediencie, pričom posledná vrstva by mala byť omáčka a posypaná parmezánom.
Predhrejte rúru na 180 °C. Zakryte zapekaciu misu alobalom a pečte 30 minút. Potom odstráňte alobal a pečte ďalších 15 minút, aby sa syr na vrchu zlatisto zapečený.
Po upečení nechajte lasagne chvíľu vychladnúť, aby sa vrstvy stabilizovali. Následne nakrájajte na porcie a podávajte s čerstvým šalátom alebo chlebom.
Pre vylepšenie chuti môžete pridať do omáčky aj trochu červeného vína alebo zeleninu, ako sú špenát alebo cuketa. Pre bezlepkovú verziu použite lasagne pláty z bezlepkovej múky.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
690
45g
60g
30g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.