Kuracie stehná plnené syrom a slaninou
2 kusy kuracie stehná
50g syr
2 plátky slanina
1 kus klobása
2 kusy zemiaky
2 ks vajcia
1 lyžica horčica
2 ks paradajky
2 lyžice kyslá smotana
50ml smotana na varenie
1 ks cibuľa
na dochutenie petržlen
na dochutenie bazalka
Očistite kuracie stehná a nakrájajte ich na vrecúška. Do každého vrecúška vložte klobásu a syr. Zatlačte, aby boli stehná dobre plnené. Zatiaľ si predhrejte rúru na 180°C.
Obaľte plátky slaniny okolo plnených kuracích stehien a zafixujte špáradlami. Položte na plech a pečte v rúre asi 30 minút.
Zemiaky uvarte vo vriacej vode, vajcia uvarte na tvrdo. Nakrájajte paradajky a cibuľu na kocky.
Podávajte plnené kuracie stehná s uvarenými zemiakmi, vajcami a horčicou. Okošúľajte kyslou smotanou a smotanou na varenie. Posypte nasekaným petržlenom a bazalkou.
Ak chcete recept ešte viac obohatiť, môžete pridať na plnenie kuracích stehien aj opraženú cibuľu a čerstvú bazalku.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
505
30g
40g
25g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.