Kuracie prsia v medovo-dijonskom marináde
1 kus kuracie prsia
100 ml smotana na varenie
50 ml červené víno
1 kus mrkva
1 kus paradajka
2 PL sušená paradajka
1 PL med
2 PL maslo
1 PL dijonská horčica
1 ks cibuľa
2 strúčiky cesnak
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
V miske zmiešajte dijonskú horčicu, med, soľ, čierne korenie a červené víno. Kuracie prsia nakrájajte na tenké plátky a nechajte ich marinovať v tejto zmesi aspoň 15 minút.
Na panvici rozohrejte maslo a orestujte nakrájanú cibuľu, mrkvu, cesnak, nakrájanú paradajku a sušenú paradajku. Pridajte trochu soľe a korenia podľa chuti.
Na ďalšej panvici opečte marinované kuracie prsia zo všetkých strán dozlatista. Potom pridajte smotanu na varenie a nechajte krátko povariť.
Podávajte kuracie prsia v medovo-dijonskej marináde s prílohou podľa vlastného výberu. Doporučujeme podávať s ryžou alebo pečenými zemiakmi.
Ak chcete doplniť chuť jedla, môžete pridať do marinády aj trochu citrónovej šťavy. Pre zmenu môžete skúsiť použiť bylinkovú horčicu namiesto dijonskej.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
480
45g
30g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.