Kuracie prsia so zemiakmi a cuketou na hokaido pyré
1 ks cuketa
1 kus kuracie prsia
2 ks zemiaky
1/4 ks hokaido
1 ks cibuľa
na dochutenie čerstvá petržlenová vňať
2 polievkové lyžice olivový olej
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Kuracie prsia umyjte, osušte kuchynským papierom a nakrájajte na menšie kúsky. V miske zmiešajte olivový olej, soľ, čierne korenie a nakrájané kuracie prsia. Nechajte marinovať aspoň 15 minút.
Zemiaky ošúpte, nakrájajte na menšie kocky a vložte do vriacej osolenej vody. Cuketu umyte, nakrájajte na plátky a pridajte do vriacej vody k zemiakom. Varíme do zmäknutia, cca 15-20 minút.
Hokaido očistite, vydlabte a nakrájajte na menšie kúsky. Vložte do hrnca, pralejte vodou a varíme do zmäknutia, cca 10-15 minút. Potom rozmixujte na hladkú kašu.
Na tanier najprv naklademe hokaido pyré, potom pridáme zemiaky s cuketou a nakoniec kuracie prsia. Posypeme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame teplé.
Na zvýraznenie chuti jedla môžete pridať k tomuto jedlu trochu čerstvo nasekaného cesnaku do marinády pre kuracie prsia.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
368
35g
30g
12g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.