Kuracie prsia so šampiňónmi a bryndzovou omáčkou
300 g kuracie prsia
150 g šampiňóny
100 g bryndza
2 strúčiky cesnak
1 ks cibuľa
50 ml smotana na varenie
1 polievková lyžica olivový olej
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
na ozdobenie čerstvý petržlen
Začnite tým, že si umyjete a nakrájate kuracie prsia na menšie kúsky. Šampiňóny očistite a nakrájajte na plátky. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno.
Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájané kuracie prsia a opékejte ich približne 5-7 minút, kým nie sú zlatohnedé a prepečené. Pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
Keď sú kuracie prsia hotové, pridajte na panvicu nakrájanú cibuľu a cesnak. Opečte ich spolu s kuracím mäsom asi 2-3 minúty, kým cibuľa nezmäkne.
Pridajte nakrájané šampiňóny na panvicu a nechajte ich variť ďalších 5 minút, kým nezmäknú a neuvoľnia svoju šťavu.
Do panvice pridajte bryndzu a smotanu na varenie. Dobre premiešajte a varte na miernom ohni ešte 5 minút, kým omáčka nezíska krémovú konzistenciu. Ochutnajte a upravte korenie podľa chuti.
Jedlo podávajte horúce, ozdobené čerstvým petržlenom. Môžete ho servírovať s prílohou podľa vášho výberu, ako je ryža alebo čerstvý chlieb pre lepšie nasávanie omáčky.
Na vylepšenie receptu môžete pridať aj trochu červeného vína do omáčky, čo dodá jedlu hlbšiu chuť. Môžete tiež skúsiť nahradiť bryndzu feta syrom pre iný chuťový zážitok.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
505
15g
55g
25g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.