Kuracie prsia s pečenými šampiónmi a zemiakmi
5 kusov šampión
1 kus kuracie prsia
2 kusy zemiaky
1 kus cibuľa
2 strúčiky cesnak
na dochutenie petržlenová vňať
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
2 polievkové lyžice olivový olej
Najprv očistite a nakrájajte šampióny na plátky, kuracie prsia nakrájajte na menšie kúsky, zemiaky ošúpte a nakrájajte na plátky, cibuľu a cesnak jemne nasekajte.
V miske zmiešajte olivový olej, soľ, čierne korenie a pridajte nakrájané kuracie prsia. Nechajte marinovať aspoň 20 minút.
Zemiaky a šampióny opečte na panvici so zvyšným olivovým olejom dozlatista. Potom vyberte z panvice a odložte.
Na tej istej panvici opečte marinované kuracie prsia dozlatista a dokončite pečenie v rúre na 180 °C asi 15 - 20 minút.
Podávajte kuracie prsia s pečenými šampiónmi a zemiakmi posypané čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávajte ešte teplé.
Na zvýraznenie chuti jedla môžete pridať trochu čerstvo nasekaného čerstvého rozmarínu do marinády pre kuracie prsia.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
435
45g
30g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.