Kuracie prsia s paradajkami a špenátom
1 kus kuracie prsia
2 kusy paradajky
2 hrste špenát
30g parmezán
2 strúčiky cesnak
2 lyžice olivový olej
podľa chuti soľ
podľa chuti čierny korenie
Kuracie prsia umyte a nakrájajte na plátky. Paradajky nakrájajte na tenké plátky. Špenát opláchnite a osušte. Parmezán nastrúhajte. Cesnak nasekajte na drobné kúsky.
Kuracie prsia osolte a okorente podľa chuti. Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte kuracie prsia z oboch strán dozlatista.
Na rovnakej panvici osmahnite nakrájaný cesnak. Pridajte paradajky a špenát a krátko orestujte, kým zelenina zmäkne.
Na zeleninu pridajte opečené kuracie mäso. Posypte parmazánom a nechajte zohriať, kým sa syr začne topiť.
Podávajte teplé. Jedlo môžete ozvláštniť čerstvými bylinkami a podávať s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Ak chcete jedlo ešte viac obohatiť, môžete pridať do zmesi ešte niektoré bylinky ako čerstvú bazalku alebo oregano. Ako variant môžete použiť aj mozzarellu namiesto parmského syra.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
315
10g
35g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.