Kuracie prsia s medovo-mustardovou glazúrou
200 g kuracie prsia
2 polievkové lyžice med
1 polievková lyžica dijonská horčica
1 polievková lyžica olive oil
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
1/2 čajovej lyžičky cesnak (mletý)
1/2 čajovej lyžičky paprika
1 čajová lyžička (nasekaný) čerstvý rozmarín
100 g zelené fazuľky
50 g hnedá ryža
V malej miske zmiešajte med, dijonskú horčicu, olivový olej, mletý cesnak, papriku, nasekaný rozmarín, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
Kuracie prsia umyte a osušte papierovými utierkami. Namočte ich do pripraveného marinády a nechajte marinovať aspoň 10 minút (ideálne 30 minút) v chladničke pre lepšiu chuť.
Zatiaľ, čo sa kuracie prsia marinujú, uvarte hnedú ryžu podľa pokynov na obale. Zvyčajne to trvá 20-25 minút. Pridajte štipku soli do vody pre lepšiu chuť.
Očistite zelené fazuľky a varte ich v osolenej vode približne 5-7 minút, kým nezmäknú, ale zostanú chrumkavé. Potom ich sceďte a opláchnite studenou vodou, aby ste zastavili varenie.
Na panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejte trošku olivového oleja na strednom ohni. Pridajte marinované kuracie prsia a grilujte ich 6-7 minút z každej strany, alebo kým nie sú dobre prepečené a vnútorná teplota nedosiahne 75 °C.
Kuracie prsia nakrájajte na plátky a podávajte ich na tanieri vedľa porcie hnedé ryže a zelených fazuliek. Môžete ozdobiť čerstvým rozmarínom a podávať so zvyškom glazúry na vrchu.
Ak chcete pridať trochu pikantnosti, môžete do glazúry pridať štipku cayenského korenia. Pre vegetariánsku variantu skúste tofu alebo tempeh, ktoré marinujte v rovnakých ingredienciách.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
463
45g
37g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.