Kuracie prsia s exotickou sladko-kyslou omáčkou a zeleninou na rižových rezancoch
200g kuracie prsia
100g rižové rezance
100g ananás
1 ks cuketa
1 ks mrkva
2 polievkové lyžice kórejská sójová omáčka
1 polievková lyžica med
1 ks červená paprika
1 čajová lyžička zázvor
2 ks čili papričky
Kuracie prsia nakrájajte na tenké plátky. Ananás nakrájajte na kocky. Cuketu, mrkvu a červenú papriku nakrájajte na tenké pásiky. Zázvor jemne nasekajte.
V miske zmiešajte kórejskú sójovú omáčku, med, nasekaný zázvor a nasekané čili papričky. Dobré premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
Na panvici si rozohrejte trochu oleja a opečte nakrájané kuracie prsia dozlatista. Potom pridajte nakrájanú cuketu, mrkvu a červenú papriku a orestujte do mäkka.
Na tanier si dajte uvarené rižové rezance, na ne pridajte zeleninu s kuracím mäsom, polejte exotickou omáčkou a ozdobte kúskami ananásu. Podávajte horúce.
Ak chcete zvýšiť korenistosť, pridajte viac čili papričiek alebo zvýraznite chuť omáčky pridaním viac kórejskej sójovej omáčky.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
450
60g
30g
10g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.