Kuracie prsia s cestovinami a paradajkovou omáčkou
1 kus kuracie prsia
100g cestoviny
200g paradajková omáčka
1 kus cibuľa
2 lyžice olej
Čerstvá podľa chuti bazalka
Podľa chuti mleté čierne korenie
Kuracie prsia opláchnite, osušte a nakrájajte na plátky. Cibuľu nakrájajte na drobné kúsky. Bazalku nasekajte.
V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme cestoviny podľa pokynov na obale. Odkvapkané cestoviny si necháme bokom.
Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme kuracie prsia a opekáme do zlatista. Dochutíme soľou, korením a pridáme nasekanú bazalku.
Do panvice s kuracími prsiami pridáme paradajkovú omáčku a necháme povariť na miernom ohni asi 5 minút. Dochutíme čiernym korením a prípadne soľou.
Hotové kuracie prsia s paradajkovou omáčkou podávame s uvarenými cestovinami. Podávame teplé a môžeme ozdobiť čerstvou bazalkou.
Ak chcete recept ešte obohatiť, môžete pridať nastrúhaný syr na vrch alebo dochutiť omáčku čerstvým bazalkovým olejom.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
515
65g
30g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.