Kuracie prsia plnené šunkou a syrom, s hranolkami zo zemiakov a dusenou zeleninou
1 kus kuracie prsia
2 kusy zemiaky
2 plátky šunka
2 lyžice syrová nátierka
2 strúčiky cesnak
1/4 šálky nasekaný petržlen
1 hrst špenát
2 lyžice maslo
1/4 šálky mlieko
podľa chuti soľ
podľa chuti korenie
Kuracie prsia nakrájajte pozdĺžne a naplňte ich šunkou a syrovou nátierkou. Prsia zatvorte pomocou zubáčov a zviažte niťou.
Zemiaky ošúpte, nakrájajte na hranolky, osolte a okoreňte podľa chuti. Na plechu ich pečte v rúre na 200 stupňov cca 30 minút.
Na panvici rozpustite maslo, pridajte cesnak a zeleninu (špenát, petržlen). Dusíme do zmäknutia, pridáme mlieko a necháme ešte chvíľu povariť.
Podávajte kuracie prsia s hranolkami zo zemiakov a dusenou zeleninou. Posypte nasekaným petržlenom a uvarte si chutnú a zdravú jedálnu lahôdku.
Ak chcete recept ešte obohatiť, môžete pridať do plnky kuracieho mäsa aj bylinky ako tymián alebo rozmarín. Zeleninu môžete dusiť v zmesi z masla a olivového oleja pre ešte bohatšiu chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
500
45g
35g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.