Kuracie prsia na grile s ryžou a brokolicovou omáčkou
200 g kuracie prsia
100 g ryža
1 ks cibuľa
150 g brokolica
1 čajová lyžička grilovací korenie
20 g maslo
podľa chuti soľ
podľa chuti pepper
100 ml smotana na varenie
1 lyžica, nasekaný petržlen
V hrnci priveďte do varu 200 ml vody. Pridajte 100 g ryže, soľ podľa chuti a varte na miernom ohni 15 minút, kým ryža nezmäkne. Potom ju odstavte a nechajte odstáť.
Kuracie prsia umyte a osušte. Potrite ich grilovacím korením, soľou a čiernym korením. Na grile alebo panvici na strednom ohni grilujte kuracie prsia 6-7 minút z každej strany, kým nie sú prepečené.
Na panvici rozpustite 20 g masla a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju, kým nezmäkne, približne 3 minúty. Potom pridajte nasekanú brokolicu a smažte ďalších 5 minút.
Pridajte 100 ml smotany na varenie do brokolicovej zmesi a varte ešte 3-4 minúty, kým sa omáčka nezahustí. Na záver dochuťte soľou a čiernym korením.
Na tanier podávajte ryžu, na ňu položte grilované kuracie prsia a prelejte brokolicovou omáčkou. Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte teplé.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať strúhaný parmezán do brokolicovej omáčky, čím získate bohatšiu chuť. Alternatívne, ak nemáte brokolicu, môžete použiť špenát alebo iné zelené listy.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
560
60g
35g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.