Krémové cestoviny s paradajkami a eidamom
100 g cestoviny
100 ml smotana na varenie
50 g eidam syr
2 ks paradajky
50 g kukurica
1 ks mrkva
50 g mozzarella
2 strúčiky cesnak
1 ks cibuľa
2 polievkové lyžice olivový olej
podľa chuti soľ
podľa chuti koreniace bylinky (bazalka, oregano)
Najprv si pripravte všetky ingrediencie. Cestoviny si odvážte a uvarte podľa návodu na obale, obvykle to trvá 8-10 minút. Zatiaľ si nakrájajte cibuľu, cesnak, paradajky a mrkvu na malé kocky.
Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a smažte 2-3 minúty, kým cibuľa nie je priesvitná. Potom pridajte mrkvu a smažte ďalších 5 minút, kým nezmäkne.
K zelenine pridajte nakrájané paradajky a kukuricu. Osoľte a pridajte koreniace bylinky podľa chuti. Varíme spolu približne 5-7 minút, kým paradajky nezmäknú a nevytvoria omáčku.
Do panvice pridajte smotanu na varenie a nechajte zmes variť ešte 2-3 minúty, aby sa všetky chute spojili. Potom pridajte nastrúhaný eidam syr a miešajte, kým sa syr nerozpustí a omáčka nebude hladká.
Uvarené cestoviny sceďte a pridajte ich do panvice s omáčkou. Dobre premiešajte, aby sa cestoviny pokryli omáčkou. Nechajte ešte 1-2 minúty variť na nízkom ohni.
Na konci pridajte na vrch nakrájanú mozzarellu a nechajte ju roztopiť. Podávajte horúce, ozdobené čerstvou bazalkou a posypané ďalším eidam syrom, ak máte radi extra syr. Môžete podávať aj s chlebom alebo čerstvým šalátom.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať aj čerstvú bazalku na vrch jedla pred podávaním. Alternatívou k eidam syru môže byť aj parmezán alebo ricotta, čo dodá jedlu zaujímavú chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
482
60g
20g
18g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.