Koprové zemiaky s kyslou smotanou
1/2 hrnčeka, nasekané koprové vňate
3-4 kusy, strednej veľkosti zemiaky
150 g kyslá smotana
1 kus, stredná cibuľa
2 strúčiky cesnak
1 čajová lyžička soľ
podľa chuti čierne korenie
2 polievkové lyžice olivový olej
Zemiaky dôkladne umyte a ošúpte. Následne ich nakrájajte na menšie kocky, približne 2 cm. Cibuľu nakrájajte nadrobno a cesnak jemne posekajte.
Na panvici alebo v hrnci rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a smažte 3-4 minúty, kým cibuľa nezmäkne a nezačne zlatnúť.
K cibuli a cesnaku pridajte nakrájané zemiaky. Dobre premiešajte a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti. Zemiaky smažte 5 minút, aby sa jemne zhnedli.
Zalejte zemiaky vodou tak, aby boli ponorené, a prikryte hrniec. Znížte teplotu na nízku a varte 15-20 minút, alebo kým nie sú zemiaky mäkké.
Keď sú zemiaky uvarené, pridajte nasekané koprové vňate a opäť premiešajte. Varíme ešte 2-3 minúty, aby sa chute spojili.
Odoberte zemiaky z ohňa a nechajte ich chvíľu vychladnúť. Na tanieri podávajte zemiaky s hojným množstvom kyslej smotany na vrchu.
Pred podávaním môžete jedlo posypať ďalšími nasekanými kôprovými vňatami pre osviežujúci vzhľad. Podávajte teplé ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k mäsu.
Pre vylepšenie chuti môžete pridať aj nakrájanú šunku do zemiakov, alebo namiesto kyslej smotany použiť jogurt. Experimentujte s čerstvými bylinkami ako je petržlen alebo bazalka pre zaujímavé varianty.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
312
45g
6g
12g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.