Kokosovo-mandľová ovsená kaša s karamelizovanou nektarinkou a pistáciami
1 šálka ovsené vločky
1 kus nektarinka
1/2 šálky kokosové mlieko
1 polievková lyžica kakové maslo
1 polievková lyžica med
hrst hrubých kúskov mandle
hrst nasekaných pistácie
2 polievkové lyžice hnedý cukor
1 polievková lyžica maslo
Očistite nektarinku a nakrájajte ju na malé kúsky. Mandle nasekajte na hrubé kúsky. Na suchej panvici zohrejte maslo a hnedý cukor. Pridajte nakrájanú nektarinku a mandle a opražte ich dozlatista. Tento proces trvá približne 5-7 minút, kým nektarinka zmäkne a mandle získajú jemne zlatistú farbu. Neustále miešajte zmes, aby nedošlo k prepečeniu. Po dokončení odložte stranou a pripravte sa na nasledujúci krok.
V hrnci zmiešajte ovsené vločky s kokosovým mliekom, kakovým maslom a medom. Za stáleho miešania povarte zmes na stredne silnom ohni do zahustenia, asi 5 minút. Dôležité je neustále miešať zmes, aby sa zabezpečilo rovnomerné zahustenie kaše a zabránilo prichyteniu na dno hrnca. Ak sa kaša príliš rýchlo zahusťuje, pridajte trochu viac kokosového mlieka, aby sa dosiahla požadovaná konzistencia. Nezabudnite sledovať čas, aby ste dosiahli správnu konzistenciu kaše a nezabudnite na pravidelné miešanie.
Nalejte kokosovo-mandľovú kašu do misy. Navrch poukladajte karamelizovanú nektarinku a pistácie. Podávajte teplé a užite si bohaté chute tohto jedla.
Pre ešte bohatšiu chuť môžete do kaše pridať trochu vanilkového extraktu a na vrch posypať mletú škoricu. Alternatívne môžete pridať do kaše mletú ľanovú múku pre extra vláčnosť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
448
55g
12g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.