Katana s pikantným kórejským kimchi
1 kus katana
100g kimchi
2 polievkové lyžice kórejská čili pasta
1 lyžička hnedý cukor
1 strúčik pór
1/2 čajovej lyžičky morská soľ
1 lyžička rascový ocot
na ozdobenie koriander
V miske zmiešajte kimchi s kórejskou čili pastou a hnedým cukrom. Nechajte odstáť aspoň 30 minút, aby sa chute prepojili.
Katana sa orestuje na oleji z oboch strán dozlatista, pridajte nakrájaný pór a orestujte spolu. Posypte soľou a nechajte chvíľu podusit.
Hotovú katana servírujte posypanú nasekaným koriandrom a vedľa nej servírujte pikantné kórejské kimchi.
Ak máte radi ešte pikantnejšie jedlá, môžete pridať viac kórejskej čili pasty. Na zmenu chuti môžete skúsiť pridať do jedla aj čerstvú limetkovú šťavu.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
230
15g
20g
10g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.