Jemné bravčové kari s ryžou
150g bravčové mäso
100g ryža
1 lyžička kari korenie
200ml kokosové mlieko
1 ks cibuľa
1 ks strúčik cesnaku
1 čajová lyžička zázvor
1 ks mrkva
1 ks zelená paprika
Nakrájajte bravčové mäso na kocky, cibuľu a cesnak nadrobno nakrájajte, zázvor nastrúhajte. Mrkvu a zelenú papriku očistite a nakrájajte na malé kúsky.
Na panvici zohrejte trochu oleja a orestujte nakrájané mäso, pridajte kari korenie a premiešajte, až kým mäso nezmení farbu.
Do mäsa pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak, zázvor, mrkvu a zelenú papriku. Zmiešajte a nechajte dusiť pár minút.
Zalejte všetko kokosovým mliekom a nechajte variť na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne a omáčka sa nezahusťuje.
Ryžu uvaríme podľa pokynov na obale, kým nebude mäkká a vyparená.
Hotové bravčové kari podávame s uvarenou ryžou. Podľa chuti môžeme dochutiť soľou a korením. Podávame teplé.
Ak máte radi viac pikantné jedlá, môžete pridať viac kari korenia alebo chilli. Pre vegetariánsku verziu receptu môžete namiesto bravčového mäsa použiť tofu.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
415
45g
25g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.